Αξιοθέατα στο Γαλαξείδι

Στο Γαλαξείδι αξίζει να επισκεφτείτε το πλούσιο Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, το Ναό του Αγ. Νικολάου στην κορυφή του λόφου, με το ξυλόγλυπτο τέμπλο καθώς και τον Ζωδιακό κύκλο της Αγ. Παρασκευής. Υπάρχουν επίσης δύο αρχαιολογικοί χώροι, ο τάφος του Λοκρού και τα απομεινάρια του Αρχαίου Τείχους της πόλης. Τέλος, εντυπωσιακή είναι και η Σπηλιά στην πλατεία Μάμμα . Πρόκειται πράγματι για μία σπηλιά που ανακατασκευάστηκε και χρησιμοποιήθηκε σαν κοινοτικό ψυγείο από το 1940 και μετά.

Ακριβώς απέναντι από το λιμάνι, μπορεί κάποιος να απολαύσει μία διαδρομή μέσα στα δέντρα, εκεί όπου ένα άλσος από πεύκα ξεπροβάλλει πάνω από τη θάλασσα. Περπατώντας παραπλεύρως του άλσους, μπορείτε να διακρίνετε τις μικρές παραλίες που ανοίγονται μετά τον κόλπο του λιμανιού, τις υπέροχες χιονισμένες άλλοτε βουνοκορφές του Παρνασσού, το άγαλμα της Γυναίκας του Ναυτικού, το μικρό νησί με το εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη ενώ στο τέλος της διαδρομής αντικρίζετε τη Σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων. Αν ωστόσο επιλέξετε να απολαύσετε τη διαδρομή αυτή με την άμαξα, θα έχετε τη δυνατότητα, στην επιστροφή, να θαυμάσετε το Γαλαξείδι που ξεπροβάλλει με μοναδικό τρόπο πίσω από το γραφικό λιμάνι.
Αν έχετε μαζί σας προμήθειες από το σπίτι, ανηφορίστε με το καλάθι του πικ-νίκ στην εκκλησιά του Αϊ Γιάννη στο λόφο, για να στρώσετε το «τραπέζι» σας κάτω από τα πεύκα. Η θέα είναι καταπληκτική – μοναδική!

Η βόλτα στον παραλιακό δρόμο από το Λιοτρίβι και το Χηρόλακα μέχρι την Πέρα Πάντα , μένει αξέχαστη σε κάθε επισκέπτη. Αν το ζητήσετε, όλο και κάποιος βαρκάρης θα προσφερθεί να σας αρμενίσει για λίγο στα κοντινά νησάκια με τα ξωκλήσια.

Τέλος, μην παραλείψετε να γευτείτε τα παραδοσιακά γλυκά μας, όπως Ραβανί, Αμυγδαλάκι, Σαμουσάδες, Δίπλες και Γλυκά του Κουταλιού.

Πρόσθετα..

English Pages

Νέα | Προσφορές

Προορισμοί | Αποδράσεις

Το ημερολόγιό μας

Βρείτε Μας
Πιστοποιήσεις


2020 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
10 Rated by Guests

Ο καιρός στο Γαλαξείδι
css.php